lørdag 17. november 2012

IKT en ressurs


Har hentet et utdrag fra oppgaven om IKT i skolen, som jeg skrev i forbindelse med den selvvalgte oppgaven. Her er noen argumenter på hvorfor IKT burde være en stor del av undervisningen i skolen i dag.

"Læreplanen i norsk er tydeleg på elevane skal ha kunnskap om digitale verktøy. Dette kommer fram gjennom den grunnleggande ferdigheita - å kunne bruke digitale verktøy og det kommer også frem gjennom kompetansemåla i faget. LK06 seier ”Bruk av digitale verktøy kan støtte og utvikle elevenes kommunikasjonsferdigheter og presentasjoner” (Udir, grunnleggende ferdigheter). Her kjem læreplanen inn og seier noko om korleis digitale verktøy kan være med på å støtte læringa i faget. Vi lever i eit samfunn der IKT har ein stor plass i kvardagen vår, og elevane møter ulike tekstformer gjennom vårt multimodalt samfunn. I skolen skal vi utdanne og danne elevar til eit yrke og til eit samfunn vi ikkje veit noko om enda. Vi veit ikkje korleis samfunnet er når dei i første klasse er vaksne og klar for utdanning og jobb. Men eg trur at vi kan ta høgde for at IKT vil vere ein like, om ikkje større, del av samfunnet da enn nå. Derfor meiner eg at bruken av digitale verktøy er viktig, og om ein kan bruke den i samsvar med for eksempel norskfaget for å utvikle og styrkje læringa til elevane. 

Gjennom PILOT prosjektet kom det frem at elevar som brukte IKT i undervisninga kom betre ut i kunnskapstestar enn dei elevane som ikkje brukte IKT. Språkfaga var eit av dei faga der ein kunne sjå at IKT hadde størst påverknad på dei faglege resultata. Og forskarane i denne undersøkinga konkluderte med at IKT var ein viktig ressurs i undervisninga".


Hva er deres tanker om at IKT er med på å påvirke de faglige resultatene til elevene i en positiv retning?

1 kommentar:

  1. IKT kan være til hjelp gjennom nettressurser. Disse nettsidene tilbyr oppdatert informasjon og er raskere enn trykte medier. De gir mulighet til å arbeide med aktuelt stoff og gir mulighet til fordypning. De gir trening i å sortere informasjon. Elevene kan dele kunnskap gjennom blogging. Elevene kan også dele kunnskap gjennom Google dokumenter hvor de kan samarbeide om tekstskaping over nett.

    SvarSlett