søndag 21. oktober 2012

Høst 2012

 

Disse bildene er tatt fra Lofoten, høsten 2012. Satt sammen som en plakat i programmet Scribus. Jeg personlig liker Scribus, der en kan lage ulike plakater med bilder og tekst. Har hatt noen problemer som for eksempel at teksten endrer seg fra skissa til pdf og at filen ikke kan flyttes på til andre mapper for da åpner ikke plakaten seg med bildene. Det kan hende det finnes enkle løsninger på dette, så si i fra om dere har opplevd lignene og eventuelt om noen har løsninger på problemene!

For å lese mer om Scribus som program se bloggen til Thomas !

2 kommentarer:

  1. Grunnen til at du ikke kan flytte prosjektfilen fra mappen med bildene er at da blir filbanene til prosjektet ditt endret, og prosjektet kjenner ikke igjen stedet hvor bildene ligger.

    Det du må gjøre er å ferdigstille prosjektet før du legger det noe annet sted, altså lagre som pdf/jpg. Når du har gjort det har du lagret en "fotokopi" av prosjektet,da kan du ikke endre noe, og da trenger det ikke filbanene lengre. Da kan du legge det hvor du måtte ville på pcen din uten å tenke på å måtte fikse filbaner :)

    SvarSlett
  2. Fin plakat og flott at du har lært deg Scribus så godt at du blir kreativ med programmet. Enkelte fonter (skrifttyper) og roterte (skrå) tekstrammer kan gi "stygge" bokstaver både på skjerm og utskrift. Hvorfor? Med erfaring gjør du det slik at bokstavene ser bra ut.

    Beape forklarer på fortreffelig vis det med filenes samspill. Hvis du har alle bildene i ei prosjektmappe og lagrer også prosjektfila (*.sla) i samme mappa, kan du kopiere hele mappa til ei minnepenn og jobbe videre på en annen maskin.

    SvarSlett